Με δύναμη…από το Θέατρο Στοά

Το Θέατρο Στοά ξεκινάει από φέτος μια καινούργια πορεία , αφού παραδίνεται στους νεώτερους συνεργάτες του η σκυτάλη για να συνεχίσουν έναν αγώνα που ξεκίνησε πριν από 45 ακριβώς χρόνια, στο ίδιο θέατρο, με μια συνεχή παρουσία και πάντοτε με μια τολμηρή πρόταση.
Στον προγραμματισμό του φετινού ρεπερτορίου περιλαμβάνεται το ανέβασμα ενός από τα αριστουργήματα της σύγχρονης ελληνικής θεατρικής παραγωγής, το ‘Με δύναμη από την Κηφισιά’, των Δ.Κεχαΐδη-Ε.Χαβιαρά. Είναι ένα έργο για τις γυναίκες…. Τρεις φίλες και η κόρη της μίας εξ αυτών, συζητούν συνέχεια για τον έρωτα τόσο έντονα, όσο έντονη είναι τελικά και η απουσία του. Ο Δημ. Κεχαΐδης πίστευε ότι μιλώντας για τον έρωτα είναι σαν να μιλάς για την ίδια τη ζωή. Η συζήτηση για τον έρωτα, έλεγε, δεν είναι σαν όλες τις άλλες, δεν είναι για να περνάει η ώρα. Ο έρωτας είναι το κίνητρο της ζωής. Αυτό ισχύει και για τις γυναίκες αυτές: την Αλέκα, τη Μάρω, τη Φωτεινή και την Ηλέκτρα. Ο έρωτας είναι το κίνητρο της ζωής τους.. Γι αυτό και είναι πρόσωπα τραγικά ιδωμένα, όπως λέει η Ε. Χαβιαρά, από μία γωνία… λοξή!
Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Θανάση Παπαγεωργίου, και τους τέσσερις ρόλους του έργου ερμηνεύουν δύο παλιά στελέχη της Στοάς, η Ευδοκία Σουβατζή και η Εύα Καμινάρη, μαζί με τις νεώτερες Χριστίνα Πλατανιώτη και Ελευθερία Στεργίδου. Το σκηνικό και τα κοστούμια υπογράφει η Λέα Κούση. Οι παραστάσεις ξεκίνησαν την 1η Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.

EnglishGreek